Alapítványi bál

Immár hagyomány iskolánkban, hogy a 8. osztályosok keringőt táncolnak az Alapítványi bálon. Az idén mi voltunk a sorosak. A 7. osztályos lányokkal kiegészülve alkottunk 7 párt. Bécsi keringőt szerettünk volna táncolni. Az alaplépésekkel kezdtük, hisz még sohasem keringőztünk. Szombaton délelőttönként lelkesen mentünk iskolába a próbákra. A párok hamar összeszoktak, a lépések, a forgások egyre könnyebben mentek. Nekünk, lányoknak nem kellett noszogatnunk a fiúkat, ők is nagy lelkesedéssel készültek. Meglepő volt, hogy olyan szívesen táncolnak velünk. A próbákon persze sokat nevettünk, pihenésképpen énekeltünk, zenét hallgattunk. Aztán már három héttel a fellépés előtt összeállt a koreográfia. Szerettünk volna maradandó emléket nyújtani elsősorban szüleinknek, valamint tanárainknak és a vendégeknek. Ekkor határoztuk el, hogy megtanulunk angolkeringőzni is. Még nagyobb odaadással készültünk. S persze titokban tartottuk, hogy két tánccal is szeretnénk kedveskedni. És akkor jött a ruhapróba. Izgatottan mentünk a kölcsönzőbe. Mindannyian megtaláltuk a számunkra legszebb ruhát. Futottunk kiegészítőket venni. A csuklónkra Erzsi néni segítségével díszt készítettünk. Most már azt is tudjuk, hogy magassarkú cipőben nem is olyan egyszerű járni. A fiúknak Gyenese Dani anyukája nyakkendőt varrt. Hamar megtanultak nyakkendőt kötni.

A bál estéjét lázas készülődés előzte meg. Fodrász, smink… Mi, lányok igazi hajkölteményekkel érkeztünk. Hercegnőnek érezhettük magunkat. A fiúk sem töltöttek kevesebb időt a tükör előtt.  

A Faluházban rengeteg ember gyűlt össze. Mi tagadás, nagyon izgultunk. Azonban ahogy a zene felcsendült, már minden izgalmunk elszállt. Nagyon élveztük a táncot. Minden összejött. Még az is, ami a próbákon nem mindig. Óriási tapsot kaptunk. Miután mindkét táncot letáncoltunk, a fiúk az anyukájukat, mi pedig az apukánkat kértük fel egy keringőre. Eláruljuk, hogy otthon gyakorolni kellett velük. Többüknek szemébe könnycsepp szökött, és büszkeség töltötte el őket.

Nagyon jó érzés volt az ünnepi vacsorát együtt elfogyasztani. Sohasem fogjuk ezt a napot elfelejteni, és nagyon fognak hiányozni azok a szombati próbák!

 

 

(Bácsik Bianka, Király Stefánia, Székely Vivien,Takács Amarilla)