BALLAGÁS ELŐTTI RÁHANGOLÓDÁS BECSVÖLGYÉN

2016. június 10-15.
BALLAGÁS ELŐTTI RÁHANGOLÓDÁS BECSVÖLGYÉN
A becsvölgyei iskolában a szokásokhoz híven zajlanak a ballagás előtti napok. Ennek megfelelően került sor idén is a SZERENÁD-ra, amikor a 8. osztályos diákok elköszönnek tanáraiktól és felidézik az elmúlt évek emlékeit. Ebből az alkalomból a pedagógusok vendégül látják volt diákjaikat.
Az osztályfőnök mindig külön is fogadja otthonában a tanítványait, ahol hosszabb időt töltenek el. Ekkor lehetőség nyílik a kötetlenebb beszélgetésre, az eltelt évek sztorijainak felidézésére, a személyre szóló útravaló megosztására. Így volt ez most is, tehát Zalabaksán is szerenádoztak „volt” tanítványaim. A településsel való ismerkedés is belefért a programba, de sort kerítettünk egy közös „kerti főzőcskére” is, amelynek végeredményét a gyermekükért érkező szülőkkel közösen fogyasztottuk el. Hát a torta!.... az nagyon ízlett! Este már sötétedett, amikor „hazamentek a legények”. Sajnáltam, hogy vége lett!
Az év végéhez hozzátartozik még a végzős osztály BOLOND-BALLAGÁSA is. Fura, bolondos öltözetben járják végig a falut, betérnek az intézményekbe, boltokba, hivatalba, idősek otthonába…. Mindenhol szívesen fogadták őket és sütivel, itallal kínálták a bohóckodó ballagókat.
Közösen készítjük el a ballagási dekorációt is, ebben legnagyobb szerepet a hetedikesek szoktak felvállalni. A műsorra való felkészülés több hetet igénybe vesz, a versek, szövegek tanulása és a próbák az utolsó napokban egyre gyakoribbá válnak. Fontos, hogy mindig emlékezetes, szép nap legyen a ballagás napja.
A legutolsó tanítási nap elengedhetetlen programja a „Megyünk – maradunk” meccs, amelyet a hetedik és a nyolcadik osztályos tanulók játszanak egymás között.
A képek ezekről az alkalmakról adnak egy kis ízelítőt.
                                                                                                                            
Horváthné Császár Erzsébet
                                                                                                          8. osztály osztályfőnöke