Egészséghét a 2. osztályban

November az egészség hónapja. Ezért a csonkahegyháti Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskola 2. osztályos tanulói és tanítóik egészséghét-projektet tartottak a hónap harmadik hetében.

A játékos délelőtti és délutáni foglalkozásokon sok hasznos ismerettel gazdagodtak az egészséges életmóddal kapcsolatban. Páros és csoportos munkaformában tevékenykedtek, munkáikat a projektfalra rakták ki. Volt baktériumkereső játék, „kólatemetést” tartottak, gyógynövényekkel ismerkedtek meg, teát készítettek. Az ízlelésüket is próbára tették, különböző ismerős és kevésbé ismerős ízek kóstolásával.

A németfalui Horváth Gazda Kft. jóvoltából gyümölcssalátát készítettek, a becsvölgyei Táncos Pékség egészséges pékáruiból falatkákat kreáltak.

Az iskola fogorvosához, Németh Miklóshoz is ellátogattak, ahol a helyes fogápolást tanulhatták meg részletesebben, megtudhatták, mi károsítja leginkább fogaikat, hogyan lehet megóvni azokat.

A helyi védőnő, Tornyos Angéla a kézmosással, a személyi higiénével, a szervezetet károsító hatásokkal ismertette meg a tanulókat.

A projekthetet az ismereteket rendszerező plakátkészítéssel és egészség-totó kitöltésével zárták. Az értékelő lapok kitöltése után kiderült, hogy nagyon hasznos, ismeretekkel teli napokat töltöttek el, várják a következő projektet.

 

Kustánné Kiss Zsuzsa (osztályfőnök), Pataki Tiborné (tanító)