Információk az iskolakezdéssel kapcsolatosan

Tisztelt Gárdonyi és Szegi Sulis Szülők, Diákok!

Iskolánkban is szeptember 1-jén kezdődik meg az új tanév, hagyományos módon, iskolai tanórákkal.

Szeretnék néhány információt megosztani Önökkel, Veletek:

Tanévnyitó ünnepség az Iskola belső udvarán lesz szeptember 1-jén 8.30-kor.

Rossz idő esetén az ünnepséget az aulában tartjuk, de ekkor már csak az 1-4. osztály részvételével. Ebben az esetben kérem, hogy csak az első osztályos szülők, hozzátartozók, vegyenek részt, (egy tanuló maximum két hozzátartozó), számukra a maszk viselése és a másfél méteres távolság betartása kötelező.

 Kérek minden szülőt, hogy a tanítási idő alatt a bejárati ajtóig kísérje gyermekét, az iskolába felnőttek nem jöhetnek be. Kivéve az első osztályos szülőket, ők is a szülői értekezleten megbeszéltek alapján.

Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz, ekkor kapják meg a diákok az órarendjüket is.
Első napra tehát elég, ha egy jegyzetfüzetet és íróeszközt hoznak a tanulók, illetve egy táskát a tankönyveknek.

A diákok számára a maszk viselése nem kötelező! Amennyiben a szülő valamilyen oknál fogva belép az intézménybe, számára a maszk viselése azonban ajánlott.

A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. Kérjük, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, gondoskodjanak az orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Amennyiben krónikus betegséggel élő gyermek az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosnak kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket a szülővel egyeztetjük.

Amennyiben a tanuló sárga, illetve piros besorolású országból érkezik, vagy egyéb ok miatt házi karanténban tartózkodásra kötelezik, azt kérem jelezzék az iskola felé! Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban.

Az iskolával való kapcsolattartásra, kérem, hogy az elektronikus ügyintézést használják elsősorban (Kréta, e-mail, stb).

Az egyéb információkat, szabályokat az osztályfőnökök fogják ismertetni a tanulókkal az első tanítási napon.

Köszönöm a segítő együttműködésüket!
Mindenkinek jó egészséget, sok sikert kívánok az új tanévre!

Köszönettel:
Simon Zsolt intézményvezető