KINDER+ SPORT EXTRA Program II. forduló

Pályázó iskola:

Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskola

A Kinder Sport+ Extra Program lezárult, nagy örömünkre szolgál, hogy a kellemes időtöltés mellett bekerültünk a 25 kisorsolt iskola közé és 20.000 Ft értékű sportcsomagot nyertünk.

Beszámoló

Iskolánk tanulói létszáma 131 fő, a székhelyiskolában – ahol a sportprogramot szerveztük – 93 fő. Ebből a játékokon 52 tanuló vett részt.

A KINDER+ SPORT EXTRA Program II. fordulójába a felsőbb évfolyamosokat is bevontuk. Kezdeményezésünk nagy sikert aratott körükben. Két délutáni programot szerveztünk 45-45 percben. Az első foglalkozásunk a labdarúgásról szólt a gyerekek nagy örömére. A mérkőzéseken kívül ügyességi feladatokat is kaptak. A kicsiket büszkeség töltötte el, hogy a felsőbb évfolyamosokkal rúghatják a labdát. Kellemes meglepetés volt, hogy a nagyfiúk, nagylányok sem lázadoztak a kisebbek ellen, vigyázták, óvták őket. Empátiából jelesre vizsgáztak, lehet, hogy a döntetlen eredmény is ezért született.

A másik délután is a tavasz jegyében telt: „Ki a szabadba!” Az esős, borongós hét után vidáman vettük birtokunkba a megszáradt salakos pályát. Most az alsó évfolyamosok másodiktól negyedik osztályig versengtek egymással, mivel az első osztályosoknak más programja volt. 39 főből 5 fő betegség miatt volt távol, így 34-en voltak, akikből 29 tanuló kívánt részt venni játékos mulatságokon. Négy vegyes csapatot alakítottunk és „partizán kidobójátékot” játszottunk. Két helyszínen folyt a csata. Kisorsoltuk, ki-kivel mérkőzik, majd a győztesek az 1. helyért küzdöttek meg, a két csoportmásodik a 3. helyért mérkőzhetett. A gyermekek lelkesen, egymást bíztatva, szurkolva vettek részt mindkét délutánon.

Azzal a kérdéssel búcsúztak, hogy: „Mikor játszunk újra együtt?”

Csonkahegyhát, 2016. május 05.

Szabó Dezsőné tanító