TORNATEREM ÉPÜL ISKOLÁNKBAN!

 

Intézményünkben a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretein belül, egy 12×24 méteres tornaterem épül. Az új létesítmény a diákok számára a jelenlegi iskola épületéből közvetlenül elérhető, illetve a belső udvar felöli bejáraton keresztül is megközelíthető lesz.

A leendő tornaterem látványterve:

terem.jpg

A programba való bekerülésért kiemelt köszönetet mondunk a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatójának Kajári Attila Úrnak!

 

Simon Zsolt

intézményvezető

Október 23-i megemlékezés

Diáksportnap

 
2020. Szeptember
A covid 19 járványügyi helyzetre való tekintettel, a testnevelési órák keretein belül került megrendezésre az idei diáksportnap. Falusi kisiskola révén az alacsony osztálylétszám miatt könnyebben meg lehetett oldani csoportbontásban a különböző mozgásos feladatokat. Az időjárás előrejelzést is figyelemmel kísérve, mi nem szeptember 25-én, hanem 23-án és 24-én tartottuk meg a sportfoglalkozásokat az udvaron. Minden osztály a megfelelő tájékoztatás, és bemelegítés után 2020 m-es futással kezdte a mozgást, majd egy kis pihenő után csoportbontásban különböző mozgásformákat végeztek: Alsósok: Az 1. osztály sorversenyezett, és különböző feladatok voltak szlalomfutással. A 2. és 3. osztályosok ritmusos zenére táncoltak, majd maroklabdát hajítottak célpontra. A 4. osztály kislabdahajító versenyt és kidobó versenyt rendeztek A felsősök exatlonpályát teljesítettek (golyók áthelyezése bójáról bójára, futás szlalomban bójakerüléssel, karikán átbújás, gumikarikák bedobása felfordított zsámolyba, mászás létrán fel, jelölő szalag felkötése a legfelső fokra, majd vissza, futás alacsony gátak fölött, négy kerekű kiskocsin hasalva kézzel hajtva bójakerülés), utána pedig csoportbontásban különböző ügyességi, és versenyfeladatok közül választhattak, mint pl.: -1 perc alatt ki tud tovább ugrókötelet hajtani? - 1 percig ki az, aki leesés nélkül tud hullahopp karikát hajtani? - Helyből, illetve nekifutásból távolugrás verseny homokba - Asztali tenisz verseny - Sári, Kati Mari ugrókötélhajtós játék - Gólyalábon egyensúlyozva 3 métert menni - Kosárra dobó verseny: 5 dobásból kinek megy be a labda a kosárba legtöbbször? - Kapura rúgó verseny - Tollasozás - Frizbizés - Kétszemélyes tépőzáras dobálós játék Az egészség és lelki jólét témájában pedig kérdéseket tettem fel egy-egy A4-es lapon, amelyeket kisebb csoportokban válaszoltak meg a diákok. Összességében elmondható, hogy remek hangulatban teltek a mozgásos foglalkozások, a diákok szívesen próbáltál ki az ügyességi feladatokat, illetve izgatottan mérték össze egymással tudásukat, ügyességüket.

Információk az iskolakezdéssel kapcsolatosan

Tisztelt Gárdonyi és Szegi Sulis Szülők, Diákok!

Iskolánkban is szeptember 1-jén kezdődik meg az új tanév, hagyományos módon, iskolai tanórákkal.

Szeretnék néhány információt megosztani Önökkel, Veletek:

Tanévnyitó ünnepség az Iskola belső udvarán lesz szeptember 1-jén 8.30-kor.

Rossz idő esetén az ünnepséget az aulában tartjuk, de ekkor már csak az 1-4. osztály részvételével. Ebben az esetben kérem, hogy csak az első osztályos szülők, hozzátartozók, vegyenek részt, (egy tanuló maximum két hozzátartozó), számukra a maszk viselése és a másfél méteres távolság betartása kötelező.

 Kérek minden szülőt, hogy a tanítási idő alatt a bejárati ajtóig kísérje gyermekét, az iskolába felnőttek nem jöhetnek be. Kivéve az első osztályos szülőket, ők is a szülői értekezleten megbeszéltek alapján.

Tankönyvosztás az első tanítási napon lesz, ekkor kapják meg a diákok az órarendjüket is.
Első napra tehát elég, ha egy jegyzetfüzetet és íróeszközt hoznak a tanulók, illetve egy táskát a tankönyveknek.

A diákok számára a maszk viselése nem kötelező! Amennyiben a szülő valamilyen oknál fogva belép az intézménybe, számára a maszk viselése azonban ajánlott.

A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. Kérjük, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, gondoskodjanak az orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Amennyiben krónikus betegséggel élő gyermek az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosnak kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket a szülővel egyeztetjük.

Amennyiben a tanuló sárga, illetve piros besorolású országból érkezik, vagy egyéb ok miatt házi karanténban tartózkodásra kötelezik, azt kérem jelezzék az iskola felé! Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban.

Az iskolával való kapcsolattartásra, kérem, hogy az elektronikus ügyintézést használják elsősorban (Kréta, e-mail, stb).

Az egyéb információkat, szabályokat az osztályfőnökök fogják ismertetni a tanulókkal az első tanítási napon.

Köszönöm a segítő együttműködésüket!
Mindenkinek jó egészséget, sok sikert kívánok az új tanévre!

Köszönettel:
Simon Zsolt intézményvezető

1. osztályban szükséges taneszközök

 • 4 db 14-32 számú vonalas füzet

 • 3 db négyzetrácsos füzet

 • 1 db 20-32 számú sima lapú füzet

 • 1 db hangjegyfüzet

 • 1 doboz korong, 1 csomag pálcika

 • vízfesték, vastag és vékony ecset, színes ceruza, zsírkréta (12 darabos)

 • egyszínű gyurma

 • olló, ragasztó (piros technokol), ragasztó stift (Pritt)

 • rajztömb, rajztábla

 • 5 db HB-s ceruza, (ebből legalább 2 db háromszög alakú Faber-Castell) 2 db piros-kék színes-postairon (egy vastag, egy vékony)

 • radír, hegyező, tolltartó, egyenes vonalzó

 • 50 db famentes rajzlap, 3 csomag írólap

 • logikai készlet, óra, mérőszalag

 • torna felszerelés (tornacipő, fehér póló, rövidnadrág-sötét színű, fehér zokni, melegítő)

 • tisztasági csomag (kis törölköző, szappan, műanyag pohár, fogmosó felszerelés, kiskanál)

 • váltócipő, papírszalvéta (éttermi), 100-as papír zsebkendő (3 csomag)

 Kérjük a kedves Szülőket, hogy a taneszközökre írják rá a gyermek nevét (monogramját), vagy óvodai jelét rajzolják rá. (fekete alkoholos filccel)

BALLAGÁS 2020

Kedves Szülők!

A kialakult helyzetre tekintettel intézményünk ebben a tanévben online ballagást tart.

A ballagás időpontja: 2020. 06. 18.(csütörtök) 14. óra, mely megtekinthető ettől az időponttól itt intézményünk honlapján.

Simon Zsolt intézményvezető

Álláspályázat-angol szakos tanár

ÚTMUTATÓ A TANTERMENKÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBENVALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSHEZ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztató levél szülőknek az iskolába történő beiratkozásról

Oldalak

Feliratkozás GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA RSS csatornájára