Siker a területi pénzügyi vetélkedőn

Iskolánkból két csapat nevezett a „K&H Vigyázz, Kész, Pénz!” pénzügyi vetélkedőre, melyet a K&H Bank Zrt. az idei tanévben negyedik alkalommal hirdetett meg, amelyre 224 település 350 iskolájából 1081 érvényes pályázat érkezett, ami minden korábbi rekordot megdöntő jelentkezésszám.
A középdöntőbe jutás feltétele volt, hogy a csapatok üzleti tervet készítsenek egy általuk választott vállalkozás elindításához.

A „Bankár lányok” csapata – tagjai: Horváth Blanka, Király Bertilla, Reterics Elizabet – egy pékség beindításának menetét tervezte meg.
A „Hitem a hitel” csapat – tagjai: Boronyák Máté, Dávid Szilveszter, Császár Ferenc, Kerese Zsolt – erdészeti vállalkozás indításának pénzügyi tervét készítette el.
A szakértő zsűri úgy értékelte munkájukat, hogy mindkét csapat részt vehetett a regionális döntőn, mely megrendezésére Zalaegerszegen került sor. A regionális döntőre való felkészítésben nagyon sokat segített Tóth János, a K&H Bank zalaegerszegi fiókigazgatójának előadása, valamint a pénzügyekkel kapcsolatos rajzfilmek megtekintése.
A középdöntőben többek között bankkártya képeken kellett felismerniük a hibákat, különböző meghatározások alapján kellett pénzügyi fogalmakat megnevezniük, valamint megadott kifejezésekkel kellett egy rövid jelenetet előadniuk, ehhez kellékeket is kaptak. A gyerekek örömmel vették fel a különböző ruhákat, parókákat, ékszereket.
A csapatok feszülten várták a zsűri döntését, mely nagyon kedvező volt számunkra. A „Bankár lányok” a harmadik, míg a „Hitem a hitel” csapat az első helyet szerezte meg, így a Veszprém, Vas, Zala alkotta régiót ők képviselhetik június 3-án a budapesti döntőben.